Advocatenkantoor EY Law breidt diensten uit

GENT – Het zakenadvocatenkantoor EY Law, met kantoren te Antwerpen, Diegem, New York en sinds begin dit jaar ook op The Loop in Gent, wil extra inzetten op bemiddeling. Steeds vaker zoeken partijen een buitengerechtelijke oplossing voor hun conflict. Bemiddeling kent daarbij een sterke opmars.

Bemiddeling wordt ingezet in verscheidende dossiers met dubbel resultaat: het relationele wordt hersteld én er komt een inhoudelijke oplossing. Vaak wordt het eerste over het hoofd gezien omdat partijen zo snel als mogelijk tot een oplossing wensen te komen. Delphine Vandenabeele is reeds meer dan tien jaar zakenadvocaat en heeft zich gespecialiseerd in bemiddeling in complexe dossiers. Zeker bij familiale ondernemingen kunnen ondersteunende bemiddelingsgesprekken tot een beter resultaat leiden.

Aandeelhouders op één lijn

Tom Swinnen, hoofd van de afdeling fusies en overnames (M&A): “Wij adviseren vaak in het kader van de verkoop van een familiebedrijf. In deze context is het uitermate belangrijk dat de verkopende familiale aandeelhouders op één lijn zitten. We hebben gemerkt dat bemiddeling, zowel voorafgaand maar ook tijdens het verkoopproces, daarbij een belangrijke rol kan spelen. Elk van de familieleden heeft zijn/haar eigen bezorgdheden en belangen. Het is de taak van de bemiddelaar om deze te verzoenen zodat partijen tot een succesvolle transactie kunnen komen waar iedereen zich goed bij voelt.”